Gospodării inundate la Broşteni din cauza unui zăpor de gheaţă

Mai multe gospodării au fost inundate în localitatea suceveană Broşteni, după ce un pârâu a ieşit din matcă din cauza unui zăpor, a declarat presei, joi, prefectul Constantin Harasim.
Potrivit acestuia, pârâul Neagra a ieşit din matcă şi a inundat mai multe curţi în Broşteni, iar în zonă intervin cu utilaje echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Broşteni, ale silvicultorilor şi secţiei drumuri naţionale.
Potrivit prefectului de Suceava, pe pârâul Neagra s-a format un pod de gheaţă, iar apa a ieşit din albie şi a inundat mai multe gospodării din zona respectivă.
Harasim a spus că prin intervenţia echipajelor ajunse la faţa locului urmează să fie îndepărtat zăporul format, iar apa să revină la matcă.
Totodată, ISU Suceava a informat că SVSU Broşteni şi Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei intervin în zonă pentru eliminarea efectelor inundaţiilor şi prevenirea apariţiei altor situaţii similare.

Viceprimarul orasului Brosteni, ing. Mihai Moldeschi  a declarat urmatoarele "In urma încălzirii vremii si-au dat drumul ghețarii de pe pârâul Neagră si s-au blocat in zona fostului UFET inundand 8 gospodarii. Locuitorii afectați au reușit sa scoată animalele din grajduri si nu au fost persoane rănite. S-a intervenit cu un buldoexcavator de la primărie, si cu unul de la drumurile naționale, au participat membrii ai SVSU Brosteni, pompierii de la Vatra Dormei,polițiștii si jandarmii din Brosteni.
In primăvara Primăria Brosteni in colaborare cu SGA Suceava vor interveni pentru adamcirea albiei astfel încât asemenea fenomene sa nu se mai întâmple."






Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.