GRUPUL DIN BROSTENI LA FESTIVALUL OBICEIURILOR DE IARNA "PORNITI PLUGUL FETI-FRUMOSI !"- EDITIA a XV-a

Orasul Vatra Dornei a fost gazda celei de-a XV-a editii a Festivalului obiceiurilor de iarna "Porniti plugul Feti Frumosi !".Aceasta manifestare a devenit o adevarata traditie pentru locuitorii din zona dornelor,prilej cu care se reunesc formatii de obiceiuri populare de iarna din zona ,cat si invitati,anul acesta fiind prezente formatii din judetele Botosani,Iasi,Bacau,Bistrita-Nasaud si o formatie din Republica Moldova.
La acest festival a participat si un grup din orasul Brosteni,din satul Cotargasi,grupul fiind condus de Constantin Luncasu.


In zilele urmatoare va vom prezenta mai pe larg desfasurarea acestui festival

4 comentarii

Albei spunea...

da ca ati fi anuntat mai devreme pe facebook as fifost si eu prezent acolo :) oricum ff frumos

Vasile Lungu spunea...

A fost o manifestare deosebita,dar la care am ramas cu un gust amar.Am putut face diferenta intre grupurile ce beneficiaza de sprijinul si interesul autoritatilor locale,de adevarata promovare a datinilor si obiceiurilor specifice fiecarei zone.Este de laudat prezenta grupului din Cotargasi la aceasta manifestare,dar s-a putut face diferentierea intre prestatia lor si a celorlalte grupuri,incepand de la costumatie si terminand cu programul prezentat.Nu poti sa te prezinti intr-o manifestare de acest gen cu costume incropite din tot felul de zdrente,de patura de pe pat pe post de caprita (bine ca n-a fost o carpeta cu "Rapirea din Serai") si cu o uratura de toti banii.Ar trebui sa dea de gandit celor ce au ca "obiect al muncii" promovarea culturii pe plan local si nu numai lor,....ma refer aici la primarie cat si la Consiliul local,care ar putea pe viitor sa acorde o importanta mai mare a ceea ce se numeste CULTURA.

N. Baroiu spunea...

Participarea la festival ramane un lucru benefic... Pacat ca lucrurile sunt oarecum in zona Kitsch-ului... Mergem acolo numai pentru a lua o cupa, un premiu pentru vreo vitrina politica? Unde sunt costumele populare, gospodarii zonei sau tinerii care sa duca portul stramosesc mai departe? Unde sunt Jienii de altadata? Bujorul? Parca lipseste ceva prin pierderea lui Ghita Gavrilescu, ingerii aiba-l in paza...

Vasile Lungu spunea...

Traditia locala autentica a murit odata cu Ghita Gavrilescu.

Imagini pentru teme create de merrymoonmary. Un produs Blogger.